divendres, 28 de gener del 2011

Influència de les TIC en la societat

Las tecnologías de la información y la comunicación (TIC) refiriéndonos a a la informática y también a los medios de comunicacion de masas (internet, televisión…) forman parte de la cultura que nos rodea, en casi todas nuestras actuaciones están presentes  y debemos convivir con ellas, ya que amplían nuestras capacidades fisicas y mentales y las posibilidades de desarrollo social.
En cuanto a estas nuevas tecnologías últimamente se habla mucho de los efectos en el ámbito educativo y laboral. Ya que son muy positivos a la hora de innovar en procesos de aprendizaje o de trabajo a través de la informática  y ayudan a desarrollar todo este proceso. Pero no es todo positivo sino que tienen tanto ventajas como desventajas, además de diversos efectos en la sociedad.....

Por otro lado, las Tics también influyen en las personas y en la opinión pública, que es lo que nos interesa. Las Tics están influyendo en los procesos de creación y cambio de las corrientes de opinión pública. 

Aquest text és un resum d'un article del blog Cibercultural en la que es fa referència com influeix les TIC en la societat. Desprès de llegir el text, fes un comentari, explicant què té de positiu o de negatiu, o quins avantatges o desavantatges tenen les TIC davant la societat.

30 comentaris:

  1. Jo crec que el text té raó, però que també hi ha parts negatives. Per una part les màquines ens ajuden en moltes coses, però per altra banda, pot intervenir en la comunicació entre la gent. Encara que a tothom li agrada tenir mòvil, ordinadors, consoles, etc., jo crec que hauríem d'intentar fer altres coses.

    ResponElimina
  2. Part positiva:
    Amb les TIC em aconseguit una comunicació molt més ràpida, em passat de enviar-nos cartes a enviar-nos e-mails, em passat de estar esperant mesos una carta a estar esperant segons un e-mail.
    Amb les TIC no solament em aconseguit parlar ràpid sino que per la TV ens poden informar de qualsevol cosa amb uns minuts.

    ResponElimina
  3. Part negativa:
    La part negativa de aquest avanços es que aquesta ràpida comunicació a fet que nosaltres ens anem aïllant perquè abans la gent es comunicava un davant l'altre perquè no hi havia ni telèfons ni res per comunicar-se a distancia, per això dic que ara sempre estem amb el telèfon i no estem pels demés.

    ResponElimina
  4. Yo crec que es bo que hagi canviat la tecnologia, pero com diu el video, també hi han moltes coses negatives, com per exemple:
    - Si sempre estas conectat al ordinador no tens tanta vida social.

    ResponElimina
  5. Jo crec que la tecnologia també te una part bona com una part dolenta, es a dir, la tecnologia de ara (mòbils, ordinadors...)ens ha servit per comunicar-nos més ràpid i més facilment. En canvi la part dolenta és que ara tothom està més pendent dels missatges, abans parlavem a la cara i en canvi ara tothom està enganxat a una pantalla.

    ResponElimina
  6. Jo crec que les TIC tenen coses positives i negatives, per a l'educació i a les escoles pot estar bé tenir un projector per veure vídeos i entendre tot millor, perquè si ho veus t'en recordes més que si t'ho memoritzes en un llibre, però ara hi ha escoles que en lloc d'utilitzar llibres i llibretes utilitzen tablets, i aquells mini-ordinadors que acabes que et fan mal els ulls, pero es que a més hem de saber escriure, imagineu que no haguessim escrit mai, que sempre ho fessim amb la tablet i el mini-ordinador, no sabriem escriure, ni tampoc fer esquemes etc.

    ResponElimina
  7. A més, la part positiva es que com per exemple abans haviem d'esperar setmanes perque s'envies una carta i ara només uns segons i ja s'ha enviat per correu electrònic, i el mòbil també està bé per trucar des de on vulguis (sempre i quan hi hagi cobertura) i per el whatsapp o altres aplicacions podem parlar amb l'altre gent fent un chat, però aixi no ens veiem, creiem que amb dir un hola per el whatsapp ja ni ha prou, però jo trobo que es millor quedar, passar una estona amb la gent que mirar la pantalla a veure que ens envien.

    ResponElimina
  8. Les TIC tenen coses positives i negativas. Tal i com diu la Laura pot estar molt bé per moltes coses sobre tot per les escoles i hospitals. Apart ens podem estelviar comprar molt llibres ja que ara la majoria son digitals.

    ResponElimina
  9. Podem separar les TIC en positives i negatives:

    POSITIVES: han fet un gran pas per la investigació de moltes coses, també ens permet parlar amb diferents peresones molt ràpid sense tenir que sortir de casa. Les TIC trobo que també estan molt be ja que es pot treballar i entendre molt millor les coses.
    però també hi han coses negatives

    NEGATIVES: les TIC també han causat molt males influencies per la societat, ja que els adolacents com nosaltres ja no surten al carre per jugar si no estan a casa tencats parlan per el movil o jugan a vidiojocs, i hi han molt conflictes per internet perquè la gent es fa pasar per persones que no son hi això abans no pasava.

    ResponElimina
  10. Les coses positives que té la tecnologia avui en dia és que podem comunicar-nos més fàcilment amb les persones, utilitzen el mòbil o l'ordinador i, podem aprendre més coses amb l'internet ja que, ens aporta més facilitat alhora de estudiar.
    I les coses negatives que té la tecnologia és que deixem de costat una mica a la família, sense comunicar-nos, també ens distreu alhora dels estudis, i també hi han persones que de tan estar amb aparells tecnològics els hi afecte i es fan adictes.

    ResponElimina
  11. Crec que les noves tecnologies han millorat molt les maneres de comunicar-se. Ajuden a que puguem parlar a molta distància i que, a més, ens puguem veure.

    ResponElimina
  12. Positiu: ajuden a que en puguem comunicar més fàcilment a distància, que puguem fer algunes coses més fàcilment, etc.

    Negatives: creen molta dependència i adicció, també fan que deixem de relacionar-nos amb la gent al nostre voltant

    ResponElimina
  13. Jo crec que per una part, les noves tecnologies ens han aportat molta més facilitat en fer moltes coses, per exemple comunicar-nos amb els mòbils, o per conèixer o aprendre més coses a través del Google o del internet amb l'ordinador o amb les tauletes, però també que per altra part, les tecnologies han influenciat e forma negativa, per exemple a l'hora d'estar amb la família, o amb amics, perquè sempre s'està enganxat al telèfon, o també perquè afecta a la societat, o al desenvolupament dels nens més petits de la casa.

    ResponElimina
  14. Les TIC ens han ajudat molt però hi han coses positives i coses negatives.
    COSES NEGATIVES: No tens tanta vida social, depenent d'alguna cituació et podts pensar que vivim en un món virtual i que si algú mor, torna a viure, hi han moltes coses.
    COSES POSITIVES: Ens ajuden molt i ens permeten buscar informació, comunicar-nos, etc...
    A mi les TIC m'ajuden molt però de vegades no és tan bo perquè no et pots concentrar amb unes altres coses per exemple els deures, etc...

    ResponElimina
  15. El text té molta rao: les TIC ens beneficien per fer moltes coses, amb més comoditat, ens ajuden a apendre, a divertir-nos i fer les coses en menys temps, però no són bones en exces, perquè ens aparten de la societat, ens fan perdre les ganes de fer activitats a l'aire lliure, sortir amb els amics, en fi, només els hi volem dedicar temps a elles, així que les TIC són bones, si les utilitzem correctament.

    ResponElimina
  16. La part positiva de tenir l'ordinador és que podem fer els treballs més ràpid podem buscar informació sobre alguna cosa tambè anem més ràpids buscan la informació també podem parlar amb persones que no estan amb nosaltres i les podem veure a traves de l'ordinador.

    ResponElimina
  17. La part negativa és la és pasa molta estona en el ordinador i no te vida social i es pasen tota la estona en els ordinadors també agafen molta adicció als jocs als xats...
    les persona que és pasa amb l'ordinador no veu a la faqmilia no és comunica.

    ResponElimina
  18. Encara que aquest article tingui molta raó, jo crec que també hi ha una part negativa, per exemple:
    - Tot es torna més virtual, per exemple, quan estem amb amics o família ens posem a jugar amb les maquinetes.
    -En lloc de veuren's els caps de setmana, parlem per xarxes socials

    Però també hem d'acceptar que també te coses bones:
    - La tecnologia ha tingut un avanç super gran en la medicina, i abans el que és ara una operació senzilla, ens podia costar la vida.
    - Ara, ens podem comunicar amb qualsevos persona, estigui al nostre costat o a l'altre punta del món això és veritat.
    Jo penso, que amb la tecnologia ens hem tornat més ambiciosos, però tot això ja és cosa de l'accés de tecnologia, perquè ens estem 3 hores davant l'ordinador, quan amb mijta hora en tenim prou i no és necessari!!

    ResponElimina
  19. Jo estic molt d'acord amb la Julieta perque te molta raò el internet t'aïlla de lla famìlia, pero te par positiba perque pots treballar amb algu que esta a un altre paìs pots treballar mes ràpid, etc. Però es pot viure sense l'internèt aixo esta clar.

    ResponElimina
  20. Si la part positiva d'aquest text es que ens "facilita la vida"en el tema de fer treballs, dubtes que consultesa internet... Pero despres una gran part del nostre temps el despercdiciem a causa de queestem "viciats"a les`màquines.Perdem comunicaciói altres coses a causa de la tecnologia però al cap ia la fi es aixo.

    ResponElimina
  21. EL text té molta raó pero tambè com a tot hi ha una part negativa:
    1. Deixem de veurens perquè tenim les xarxes socials: whatsapp, facebook, hangouts, twitter...
    2. Ens viciem a les consoles/maquinetes quan algú ens ve a veure : play 1,2,3,4, Xbox/one, DS...
    ...

    Tambè com diu el video les TIC ens ajuden en moltes coses i ens faciliten la feina:
    1.Ens ajuden a treballar: internet, word, oppenofice, libre ofice, calc...
    2.Ens ajuden a fer treballs que els éssers humans ni sols ni en grup podem fer.
    3.Tasques perilloses.
    ...

    ResponElimina
  22. Jo crec que la tecnologia ens ha aportat molts avenços com la medicina, el electrodomèstics etc...
    Aquesta es la meva part positiva

    ResponElimina
  23. La meva part negativa es que la tecnologia ens ha portat a la comoditat. Com que ara tot es fa molt mès ràpid i molt més fàcil pues no es valora res. A part de que tenim tot tipus de màquinetes, ordinadors...i encara volem més coses noves i cuan ja estem farts d'aquesta cosa pues volem un altre.
    Per això en part el text té raó i per un altre no , osigui la tecnologia ens ha aportat coses dolentas y coses bones una barreja.

    ResponElimina
  24. És totalment cert aquet text ja que els avansos positius ens an ajudat com la calculadora, l'ordinador, imprenta, etc.... i els negatius són perque la gent vol que hi hagi perque si no vols no estas enganxat el sofa vaien la TV o la gent que no te vida social perque esta enganxada all was o al instagram o altres xarxes.
    Perque si tu fas un bon us tot es positiu.
    :P

    ResponElimina
  25. Aquest text es molt cert, ens ha ajudat amb els aparells electrònics,a relacionarnos més, però també hi ha gent que per culpa de els avancos tecnologics han pedut la comunicació amb la familia, i amb les xarxes socials igual, ens permet coneixens a distancia, pero es dolent per que no et dius les coses a la cara, si no que les dius per les xarxes socials com twitter,facebook.instagram...
    Es positiu si l'utilitzas bé si no, pot ser dolent.

    ResponElimina
  26. Aquest text té molta raó. Gràcies a alguns aparells electrònics hem pogut treballar més ràpid i millor, també hem pogut comunicar-nos fent una trucada des de qualsevol lloc i molt ràpid, ens han entretingut quan ens avorríem amb videojocs, etc. Però per altra banda gràcies als aparells electrònics hem deixat de comunicar-nos i ja no ens atrevim a dir les coses a la cara, hans fa mal el cap, ja no sortim a jugar al carrer i ens quedem a casa tot el dia jugant a videojocs, amb el mòbil, etc. Per això els tics es divideixen en positives i en negatives.

    ResponElimina